De kracht van vrouwelijk leiderschap

College 3: Maandag 4 juni

Spreker: Nicole Edelenbos

  • Bewust worden van masculiene, feminiene en androgyne eigenschappen
  • Jezelf manifesteren en het (machts)spel adequaat spelen
  • Is talent en getoonde prestaties voldoende naar de top?

Voor veel vrouwen geldt dat zij zichzelf onvoldoende toestaan om ‘groot’ te zijn, om hun stem te verheffen en succes te vieren. Mannen doen dat wel. Keer op keer blijken vrouwen er vanuit te gaan dat ze er door hun talenten en hun getoonde prestaties wel komen. De werkelijkheid is minder romantisch. ‘Politiek’ bewustzijn, weten hoe organisaties werken, jezelf weten te manifesteren en het (machts)spel adequaat spelen, zijn belangrijke aspecten in de weg naar boven.

Het is echter de vraag of vrouwen masculiene eigenschappen, zoals risico’s nemen, strijden, resultaat bereiken, koste wat het kost, over moeten nemen. Het gaat er feitelijk om dat vrouwen zich bewust zijn van masculiene, feminiene en androgyne eigenschappen en welk verschil het kan maken als zij erover beschikken en er gebruik van maken. Zij hoeven niet allemaal hetzelfde (masculiene) gedrag te gaan vertonen. Integendeel, het is juist belangrijk dat zij hun feminiene kwaliteiten, zoals communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en een focus op de langere termijn, kunnen benadrukken.

Zij weten zich te presenteren, er te zijn als het moet en het machtsspel te spelen. Zij leren humor te hanteren, de omgeving adequaat in te schatten, hard te zijn op de inhoud en zacht in de relatie. Ze kunnen tikken uitdelen én incasseren, winnen en verliezen en bovenal in zichzelf geloven en dat waarmaken.

Waarom deelnemen?

Tijdens zes inspirerende colleges ga je sparren, netwerken en discussiëren met vooraanstaande (vrouwelijke) sprekers over leiderschap.
Word onderdeel van een uniek netwerk met gelijkgestemde high potentials.

“Goede mix theorie en praktijk voorbeelden”
“De interactie met de groep, praktijkvoorbeelden en oefeningen omdat het heel ontspannen en leerzaam was.”
“De colleges hebben mij geïnspireerd en heel veel energie geven.”
“Ieder college een andere blik, combinatie van theorie en praktijk, luisteren, en deelnemen.”
“Het was een prachtig zeer toepasbaar college door een zeer goede aansprekende spreker!”
“De combinatie van de toegepaste theorie en praktijk van Carolina en de academische/theoretische aanvulling van Leo is een hele goede, leerzame combinatie.”
“De bijdrage van Leo. Prachtig de verbinding. Begrijpelijk en zeer interessante aanvullingen vanuit de wetenschap.”

Contact

Heb je vragen over deze collegereeks?

Monique Krol
Congresmanager
moniquekrol@vakmedianet.nl

088-5840837

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.