Stratego voor vrouwen

College 4: Maandag 11 juni 2018

Spreker: Elisa de Groot

  • Krijg zicht op de ongeschreven regels van het spel
  • Oefen invloed uit op de verschillende spelers
  • Voer zelf de regie en denk strategisch

Dit college gaat over de ‘ongeschreven regels van het spel’ binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de leidinggevende posities in organisaties willen bekleden of gewoon met plezier en effectief willen werken, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

Spelers
We gaan in op de archetypische godinnen en goden. Hoe oefen je invloed uit op de verschillende spelers in het spel? Wat is jouw voorkeurstijl: welke archetypische godin is in jouw gedrag dominant? En wat is de dynamiek tussen de verschillende godinnen en de goden met wie je in organisaties veel samenwerkt.

Spelregels
Aan de hand van filmfragmenten krijg je inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties samenwerken. Wat zijn de verschillende masculiene en feminiene spelregels? De deelnemers bespreken de ongeschreven regels die binnen hun organisatie vooral van belang zijn en we gaan in op ‘de ongeschreven regels’ van het spel zoals beschreven in het boek ‘Stratego voor vrouwen’.

Lees ook de column van Elisa de Groot: Speel jij het spel?

Waarom deelnemen?

Tijdens zes inspirerende colleges ga je sparren, netwerken en discussiëren met vooraanstaande (vrouwelijke) sprekers over leiderschap.
Word onderdeel van een uniek netwerk met gelijkgestemde high potentials.

“Goede mix theorie en praktijk voorbeelden”
“De interactie met de groep, praktijkvoorbeelden en oefeningen omdat het heel ontspannen en leerzaam was.”
“De colleges hebben mij geïnspireerd en heel veel energie geven.”
“Ieder college een andere blik, combinatie van theorie en praktijk, luisteren, en deelnemen.”
“Het was een prachtig zeer toepasbaar college door een zeer goede aansprekende spreker!”
“De combinatie van de toegepaste theorie en praktijk van Carolina en de academische/theoretische aanvulling van Leo is een hele goede, leerzame combinatie.”
“De bijdrage van Leo. Prachtig de verbinding. Begrijpelijk en zeer interessante aanvullingen vanuit de wetenschap.”

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.